Горіхи – це ідеальний інгредієнт, щоб додати стравам поживності та неповторного смаку. Сьогодні поділимося п'ятьма простими й смачними рецептами з використанням цих хрумких ласумок.

1. Салат із руколою та волоськими горіхами

Інгредієнти:

  • Рукола – 100 г
  • Волоські горіхи – 50 г
  • Помідори чері – 100 г
  • Оливкова олія – 2 ст. л.
  • Бальзамічний оцет – 1 ст. л.
  • Мед – 1 ч. л.
  • Сіль, перець – за смаком

Приготування:

  1. Змішайте оливкову олію, оцет, мед, сіль та перець – це заправка.
  2. Руколу викладіть на тарілку, додайте половинки чері.
  3. Волоські горіхи можна подрібнити (спочатку розколіть їх вручну або за допомогою нашого горіхокола Лускунчик) та посипте салат.
  4. Полийте заправкою і подавайте до столу.

2. Песто з базиліком і кедровими горішками

Інгредієнти:

  • Базилік – 50 г
  • Кедрові горіхи – 30 г
  • Оливкова олія – 80 мл
  • Пармезан – 50 г
  • Часник – 1 зубчик
  • Сіль – за смаком

Приготування:

  1. У блендері змішайте базилік, кедрові горіхи, оливкову олію, пармезан, часник і сіль.
  2. Подрібнюйте до отримання однорідної консистенції.
  3. Песто можна подавати до пасти, м'яса або як соус до хліба.

3. Мигдалеве печиво

Інгредієнти:

  • Вершкове масло – 150 г
  • Цукор – 100 г
  • Мигдаль – 100 г
  • Борошно – 200 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Ванільний екстракт – 1 ч. л.
  • Розпушувач – 1 ч. л.

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180°C.
  2. Мигдаль розколіть за допомогою горіхокола Універсальний, подрібніть та злегка обсмажте.
  3. Збийте вершкове масло з цукром до пишної маси, додайте яйце та ванільний екстракт.
  4. Додайте борошно, розпушувач та подрібнений мигдаль. Перемішайте до отримання тіста.
  5. Сформуйте невеликі кульки, викладіть їх на деко і випікайте 12-15 хвилин до золотистої скоринки.

4. Горіховий пиріг з медом

Інгредієнти:

  • Борошно – 200 г
  • Вершкове масло – 100 г
  • Цукор – 100 г
  • Мед – 100 мл
  • Волоські горіхи – 150 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Кориця – 1 ч. л.
  • Сіль – дрібка

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 170°C. Змішайте борошно, соду, корицю та сіль.
  2. Волоські горіхи розколіть (наприклад, за домопомогою горіхоколу Метелик сталь-2), подрібніть.
  3. Збийте масло з цукром, додайте яйця та мед.
  4. Поступово введіть борошняну суміш і подрібнені горіхи.
  5. Викладіть тісто у форму і випікайте 35-40 хвилин до готовності.

5. Шоколадно-горіхова паста

Інгредієнти:

  • Лісові горіхи – 150 г
  • Темний шоколад – 100 г
  • Мед – 50 мл
  • Вершкове масло – 50 г

Приготування:

  1. Лісові горіхи злегка підсмажте, потім подрібніть у блендері.
  2. Шоколад розтопіть на водяній бані разом з вершковим маслом.
  3. Додайте мед та подрібнені горіхи, все змішайте до однорідної консистенції.
  4. Подавайте як пасту для тостів або начинки для млинців.

Ці прості рецепти допоможуть вам відкрити для себе світ горіхових страв! А якщо вам потрібно швидко впоратись із горіховою шкаралупою, на допомогу прийде горіхокол – з ним процес стане легшим і приємнішим.